Student 2024

Unikke og personlige plakater som årets student kan gemme og se tilbage på i mange år.

Når du har bestilt din plakat, er det Rachel som tegner og laver din plakat.

Er du på udkig efter den helt perfekte og personlige gave til den nyudklækkede student? Eller vil du gerne forevige flere års hårdt arbejde med et værdifuldt minde? Så tag et kig på Pluma Posters skønne og farverige plakater, der alle er håndtegnede og designet med dig for øje.

Du finder nemlig både den helt personlige plakat med et unikt og fint studenterportræt, hvor du sender et personligt billede ind, hvorefter vi tegner det op og printer det. Du får altid to portrætter med, så du både har et minde selv og kan give et til studenten. Udvalget byder også på en plakat med en studenterhue i den ønskede farve med personlige detaljer om uddannelsesinstitution, årstal og så videre. En helt personlig gaveidé.

Studenterhue

Siden studenterhuen kom til Danmark i 1856, har det været symbolet på en tid med fejring, festivitas og farver.

 

Studenterhue regler

 

Hvornår må man tage sin studenterhue på?

Der er tradition for at studenterhuen først må bæres når den sidste eksamen er bestået.

I 2024 er den sidst mulige eksamendato d. 26. juni.

 

Hvilke huer findes der?

Der er kommet mange studenterhuer til, siden den første studenterhue kom frem i forbindelse med studentereksamen (stx).

Studentereksamen var dengang den eneste gymnasiale uddannelse i landet. Derfor var det også forbundet med status at blive student.

Der findes over 18 forskellige studenterhuer og flere kommer til i takt med at flere faggrupper ønsker deres egen studenterhue.

Hos os finder du studenterhue plakater som:

stx, htx, hhx, hf, eux, eud

 

Hvem skal sætte studenterhuen på?

Det har været traditionen at læreren satte studenterhuen på hovedet af eleven. Men i dag er det typisk forældre, søskende, bedsteforældre eller ens ven som sætter studenterhuen på elevens hoved.

 

Hvem skriver karakter i huen?

Der er tradition for, at man skriver sin sidste eksamenskarakter midt inde i studenterhuen. udover det, skriver rigtig mange en lille hilsen eller autograf i hinandens studenterhuer.

 

Hvornår bliver man student 2024?

Den sidst mulige eksamensdato i 2024 er d. 26. juni. De mest populære datoer for studenterkørsel i 2024 er derfor fra 17. juni til 29. juni.

 

Studenterkørsel

Studenterkørsel er endnu en studentertradition. Typisk foregår studenterkørslen nogle dage efter at studenterklassen har fået sit eksamensbevis.

I gamle dage foregik studenterkørslen i en studentervogn (hestevogn), men i nyere tid er det mest normalt at man kører i en lastbil med lad.

Typisk starter man med at besøge én fra klassen med at få morgenmad og derefter fortsætter turen med 14-20 stop. På studenterkørslen besøger man de andre klassekammeraters hjem for at hilse på forældrene, drikke en øl og få en snack.

 

Student vogn banner

En anden tradition som kommer med studenterkørsel, er at lave et sjovt student banner til studenter vognen.

De fleste klasser laver deres egen student banner. Et godt solidt lærred som kan spændes ud i alle 4 hjørner, er bedst at bruge til et godt student banner.

 

Hvad skal der stå på et studenter banner?

Et student banner indeholder typisk alle navne på eleverne, skolen og klassen på den ene side af studentervognen. På den anden side af vognen laver man et student banner med sjove tekster, citater eller ordsprog.

 

Studenterkørsel regler

Der er gennem tiden lavet mange forskellige regler omkring studenterkørslen.

fx skal alle studenter som har fået 12 til sidste eksamen, løbe efter studentervognen fra første stop til andet stop.

 

Hvad skal man have på til studenterkørsel?

Til dimissionen tages der ofte mindeværdige billeder, og man er derfor ofte klædt fint på. Typisk i hvidt.

Til studenterkørslen (som mange steder er efter dimissionen) er det godt at have noget tøj på som man føler sig godt tilpas i.

 

Studentergilde

eller studenterfest er en hyggelig afslutning på 3 års hårdt arbejde.

Til studenterfesten inviteres familie, venner og bekendte til fest med øl, sodavand og hotdogs. Nogle vælger også at gøre det mere formelt med et inviteret arrangement.