Guide: til Tesa klæbesøm

Sådan bruger du Tesa klæbesøm til den perfekte billedophængning

Klæbesøm er din ven

Uanset om du har en stenhård betonvæg eller en porøs gipsvæg, så er klæbesøm et godt alternativ til rawlplugs og skruer. Se, hvor og hvordan du bruger denne lette metode til billedophængning

16. Marts 2021 – Af Rachel Lietzen, designansvarlig hos Pluma Posters

Jeg vil gerne stå inde for, at klæbesøm er helt geniale.

Helt uden boremaskine eller håndværker-skills er du udrustet til at hænge dine billeder op – og så endda helt uden at efterlade borehuller eller klæberester. Og så kan de fleste klæbesøm endda genanvendes med en ny strip.

Der er dog nogle små ting, der skal være på plads, før du hænger dit billede op med klæbesøm. Følg disse 3 trin, og få hængt dine billeder op hurtigt og nemt.

Trin 1 Ha’ styr på overfladen

Det er først og fremmest vigtigt at vide, hvilken overflade du har med at gøre, og hvilket klæbesøm du skal bruge den.

Nogle klæbesøm er beregnet til strukturerede og sarte overflader, som for eksempel tapet og gips, mens andre slår sig op på at kunne klæbe på alt – træ, fliser, metal og glas.

Undersøg altid, hvilket klæbesøm der vil passe bedst til din vægtype.

Trin 2 Bæreevne

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilke klæbesøm du vælger, når det gælder bæreevne. Bæreevne og billedets vægt hænger nemlig uløseligt sammen, og klæbesøm kan fås med forskellig bæreevne, alt efter hvor stort og tungt dit billede er.

 

TIP: Ved tunge billeder kan man med fordel købe to klæbesøm. Vær dog opmærksom på, at dette kræver, at rammen har mere end ét beslag, og at den samlede bæreevne er tilstrækkelig

Trin 3 Følg anvisningerne

Alt efter, hvilket klæbesøm du køber, kan der være forskel på, hvordan man hænger det op. Det er derfor vigtigt, at du læser brugsanvisningen, inden du kaster dig ud i at opsætte klæbesømmet.

Når du har været igennem disse 3 trin, er du klar til at opsætte dine billeder med klæbesøm. God fornøjelse!

Hvor skal jeg købe mine klæbesøm?

Hos Pluma Posters er vi glade for at kunne forhandle de førende klæbesøm på markedet, nemlig Tesa® justerbare klæbesøm – og så endda til en skarp pris. Tjek selv udvalget ud HER

Enjoy!